marți, 11 septembrie 2012

Corsete pentru silueta perfecta



Inca din cele mai vechi timpuri, femeile au purtat corsete pentru silueta perfecta. La inceput, corsetul era purtat pe sub rochie, pe post de articol de lenjerie intima. Acesta a evoluat, insa, ajungand, in zilele noastre, sa fie atat de sofisticat incat poate fi purtat pe post de top, in club, la petreceri sau chiar ca parte de sus a unei rochii impunatoare.


Corsetele subliniaza tinuta si se potrivesc oricarei siluete; sunt atat de apreciate pentru simplul motiv ca accentueaza feminitatea celei care il poarta, imbinand in mod fericit utilul cu placutul.
Rolul corsetelor este acela de a modela trupul. Numai ca la inceput era realizat din panze rigide si intarit cu oase de balena sau tije metalice; asadar, atunci cand era strans cu sireturile de la spate, acesta reusea sa subtieze talia pana la ceea ce se considera a fi dimensiunea ideala (40 cm) si conferea siluetei celei care il purta, forma de clepsira care era foarte la moda in timpul epocii victoriene. Dimensiunea taliei era un puternic indicator al statutului social. Abia cand medicii au atras atentia asupra efectelor devastatoare pe care un astfel de corset le are asupra corpului femeii si asupra sanatatii acesteia in timp, corsetul a capatat o forma ceva mai lejera.

In zilele noastre corsetele sunt din nou in trend, intr-o forma mult mai atragatoare si provocatoare, facand uitate chinurile din perioada de inceput a acestei mode. In moda actuala, corsetele sunt in general cu portjartier si se potrivesc femeilor indraznete si sigure pe feminitatea si farmecul lor. Femeia senzuala, atragatoare, seducatoare si irezistibila este cea care prefera intotdeauna nonconformismul corsetului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu