miercuri, 20 martie 2013

Beneficiile uleiului de peste pentru copii

Parintii incearca in permanenta sa afle solutii noi pentru a oferi o viata mai buna copilor lor este absolut normal sa fie asa, uleiul de peste este unul dintre descoperirile revolutionare, acesta este cunoscut si folosit in toata lumea datorita proprietatilor acestuia.

Un experiment condus de catre profesorul Robert Winston a demonstrat ca se poate administra ulei de peste pentru copii, obtinandu-se rezultate foarte bune, copiilor care au probleme de comportament. Acesta a administrat timp de trei luni doze controlate de ulei din ficat de cod, cei doi copii si-au schimbat complet comportamentul, primul copil era agresiv, iar cel de-al doilea era foarte retras.

Pentru adulti uleiul de peste este recomandat pentru probleme ale inimii, s-a demonstrat ca reduce numarul trigliceridelor din sange, previne atacurile de cord.

Copii primesc de obicei cantitatea necesara de Omega 3 din laptele matern,odata cu cresterea lor este uneori nevoie de o suplimentare, cantitatea de Omega 3 secretata de catre mama depinde foarte mult de dieta acesteia inainte si in timpul sarcinii si alaptarii.

Avem nevoie de acizii grasi Omega 3 pentru a ne pastra creierul sanatos, ajutand la prevenirea unor boli grave precum schizofrenia, Alzheimer etc, evident acesta este doar o mica parte din tratamentul pe care trebuie sa-l urmati.

In cazul unei vieti normale suplimentele nu sunt absolut necesare, acizii grasi sunt extrasi din frunzele verzi ale diverselor plante, sunt totusi unele situatii si afectiuni in care corpul ar avea nevoie de ceva ajuta, depresiile, ADHD, autismul, dislecxia si alte.

Uleiul din ficat de cod este recomandat si in cazul copiilor care sunt foarte agitati, nu se pot concentra cand trebuie sa invete, efectele pozitive ale acestui supliment au fost demonstrate stiintific, trebuie sa consultati medicul pediatru pentru a evita problemele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu